Yleisiä ohjeita


Varaaminen ja peruutukset

Varaukset tehdään sähköpostitse myynti@saaganissikatoulu.fi tai puhelimitse 0400152771. Kerrothan varauksen yhteydessä rehellisesti aiemman ratsastuskokemuksesi, mihin tasoryhmään haluat tulla sekä painoluokkasi a)35-55kg b)55-75kg vai c)75-95kg. Kerrothan myös, mikäli sinulla on jokin sairaus, liikkumarajoite tai esim. allergia, josta oppaan olisi hyvä tietää turvallisuutesi vuoksi.

Tallin puolesta ohjelma voidaan joutua peruuttamaan seuraavista syistä:

  • voimakas tuuli/myrsky/ukkonen tai kova pakkanen / kova helle
  • vaaralliseksi jäätyneet ratsastuspohjat tai kevään kelirikko
  • retken minimiosallistujamäärä ei ole täyttynyt
  • Sairastuminen liittyen hevosiin tai ohjaajiin
  • HUOMAATHAN ETTÄ YLLÄTTÄVIEN SÄÄ/RATSASTUSPOHJA MUUTOSTEN TAKIA MENNÄÄN SELLAISTA VAUHTIA, JOKA ON TURVALLISTA SEKÄ HEVOSELLE, ETTÄ RATSASTAJALLE!

Peruutusehdot

  • Varaukset ratsastusvaelluksille ovat sitovia.
  • Veloitamme 100% peruutusmaksun, jos varaus perutaan alle 48 tuntia ennen retkeä.
  • Veloitamme 50% peruutusmaksun, jos varaus perutaan alle 5 päivää ennen retkeä.
  • Sairastapauksissa ilmoitukset tulee tehdä viipymättä tallin numeroon soittamalla 0400152771
  • Sähköposti peruutukset eivät ole hyväksyttäviä

Varusteet

Kypärä on ratsastaessa pakollinen. Kypärät ja heijastinliivit voi lainata tallilta

Pukeuduthan talvikaudella kunnollisiin toppavaatteisiin. Mikäli tarvitset neuvoa ratsastuspukeutumisessa, ota rohkeasti yhteyttä!

Asiakkaan omien ratsastusvarusteiden tulee olla asianmukaisesti huollettuja edellisen tallikäytön jälkeen. Huomioithan, että desinfioimattomilla varusteilla meille ei saa tulla. Varmistaaksesi, ettet vahingossa levitä taudinaiheuttajia tallilta toiselle, huolehdi että vaatteesi ja käsineesi ovat pestyt 60 asteessa edellisen tallikäytön jälkeen. Varusteet joita ei voi pestä (esim. kypärä, kengät) tulee käsitellä desinfiointiaineella ohjeen mukaan tai pitämällä niitä 80 asteisessa saunassa vähintään 1h ajan (puhdista varusteet ennen desinfioimista)

Ratsaille ei suositella ottamaan ylimääräisiä tavaroita tai omia selkäreppuja. Voit ottaa kännykkäsi taskuun, mutta laita se äänettömälle ja jos haluat ottaa valokuvia mainitse siitä ohjaajalle. Ohjaajalla on aina puhelin mukanaan.

Turvallisuus

Maastoretkillä ratsastetaan tasoryhmissä. Mikäli asiakas on antanut omista ratsastustaidoistaan harhaanjohtavia tietoja päästäkseen taitotasoaan vaativampaan ryhmään, voidaan ko. asiakkaan pääsy retkelle evätä, tällöin ei kuitenkaan maksua palauteta. Tämä on tärkeää yleisen turvallisuuden, hevosten hyvinvoinnin ja myös muiden ryhmäläisten asiakastyytyväisyyden vuoksi.

Kaikkien ratsastajien tulee olla osallistumiskunnossa. Päihteiden vaikutuksen alaisia tai muuten sopimattomasti käyttäytyviä henkilöitä ei päästetä ratsaille. Myös ensikertalaisten/aloittelijoiden tulee kyetä hallitsemaan itsensä mahdollisissa yllättävissä tilanteissa.

Turvallisuus on yksi yrityksemme perusarvoista, sen vuoksi edellytämme myös asiakkailta annettujen ohjeiden noudattamista. Talli pidättää oikeuden keskeyttää ohjelma asiakkaiden ja/tai hevosten turvallisuuden näin vaatiessa (ja mikäli keskeytys johtuu asiakkaan piittaamattomuudesta säännöistä ei retken hintaa palauteta takaisin asiakkaalle).

Retki maksetaan paikan päällä ja meillä voit maksaa paitsi käteisellä tai kortilla, myös monilla liikuntaeduilla. Käypiä ovat Smartum, Virikesetelit, Tyky-kuntosetelit sekä Epassi. Edut ovat henkilökohtaisia – et siis voi maksaa niillä muiden henkilöiden ratsastuksia.

(Talvikaudella marras-toukokuu maksupääte ei valitettavasti ole käytettävissä, varaathan tällöin käteistä mukaan)

Vakuutukset

Asiakkaitamme ei ole vakuutettu tapaturman varalta.

Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin koskien vaelluksia ja niiden järjestämistä.